GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy BNP i Ballerup

28. september 2018

I Ballerup er BNP per indbygger 3,5 gange større end gennemsnittet for landet.

Det er godt for København – og Danmark, mener borgmesteren.

Uddrag af artikel i Berlingske dd. af Peter Burhøi 

Der ligger gudhjælpemig et World Trade Center i Ballerup
Og lidt længere fremme ligger »Chokoladekrydset«, opkaldt efter Toms. Topdanmark, Siemens, IBM, KMD, Nordea, Atea, Sony, Sennheiser, Pfizer, GN, Ørsted og Leo Pharma ligger side om side i Lautrup-området, et af landets største industriområder.

Ballerup Kommune har rundt regnet lige så mange arbejdspladser – omkring 45.000 – som den har indbyggere. Derfor pendler der hobevis af veluddannede storkøbenhavnere til byen hver dag. Og derfor har Ballerup landets højeste BNP per indbygger, viser nye tal fra Kommunernes Landsforening. 

Selv om det måske er blevet moderne at sætte spørgsmålstegn ved vækst, er BNPen – som økonomiprofessor Bo Sandemann Rasmussen siger det – benhård: "Den fortæller, om der skabes noget af værdi." Det gør der i Ballerup.

Én stor organisme
"Region Hovedstaden fungerer som én stor organisme. Og i den organisme har kommunerne vidt forskellige opgaver i det store »arbejdsfællesskab«". Ordene er Ballerups Borgmesters, Jesper Würtzen (S).»Nogle kommuner har valgt at være bosætningskommuner, og de får gode skatteindtægter, men hvis alle valgte at være bosætningskommuner, så ville det falde sammen. Hvor skulle folk så arbejde henne? Vi ved, at de, der skal betale velfærden i samfundet, er virksomhederne, så det er vigtigt, at vi har et godt erhvervsliv,« siger Jesper Würtzen og fortsætter: "De arbejdspladser, der skal ligge i hovedstaden, skal jo ligge et sted, og der meldte Ballerup sig tidligt på banen. Lautrup-området bliver kaldt Silicon Valley. Det er simpelthen en del af Ballerups DNA."

TOP-5 
BNP pr. indbygger i procent af landsgennemsnittet

  • Ballerup 350
  • Glostrup 263
  • Billund 261
  • Gladsaxe 217
  • Høje-Taastrup 182

Læs mere...