GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy WTC Ballerup slår dørene op for iværksættere

25. november 2014

WTC Ballerup slår dørene op for iværksættere

"WTC Innovation", en ny afdeling i Office Centret, tilbyder iværksætter-talenter arbejdspladser på meget lempelige vilkår - samtidig får de adgang til det globale World Trade Center-netværk og en lang række fælles faciliteter som bl.a. kantine og moderne mødelokaler.

Iværksættere og nystartede virksomheder får nu mulighed for at sikre sig en professionel arbejdsplads i det nye World Trade Center Ballerup. Og rækker økonomien ikke fra start, er der tilmed mulighed for at søge et legat, som helt eller delvis kan dække huslejen i en periode.

Hvert år startes ca. 18.000 nye virksomheder herhjemme, hvoraf en stor del desværre ikke klarer sig igennem de første år, der typisk byder på store udfordringer. Står det til World Trade Center Ballerup, skal det imidlertid være nemmere at omsætte den gode idé til en sund vækstvirksomhed. Det er baggrunden for, at man nu tilbyder iværksættere at leje sig ind i WTC Innovation på meget gunstige vilkår med fuld adgang til centrets mange faciliteter og det globale WTC- netværk. 

"Vi vil gerne gøre en indsats for at styrke iværksættermiljøet herhjemme, og det kan vi bedst gøre ved at tilbyde fleksible arbejdspladser på meget lempelige vilkår til en overkommelig pris, i et hus med gode netværksmuligheder og attraktive fællesfaciliteter," siger direktør Lars Gøtke.

Han understreger samtidig, at man fra start vil støtte de spirende virksomheder ved at formidle gratis rådgivning og sparring omkring finansiering, tilskudsmuligheder og forretningsudvikling i samarbejde med en række netværksorganisationer som bl.a. Connect Denmark og Væksthus Hovedstaden.

Legat kan lette økonomien

"Iværksættere har mulighed for at søge et legat, som helt eller delvist kan dække lejen i en periode. En professionel jury vil vurdere ansøgningen og legatperiodens længde", siger Lars Gøtke.

Juryen tæller bl.a. den tidligere koncerndirektør i Dagrofa og initiativtager til det succesfulde kvindenetværk Women's Web, Annette Kreiner. "Jeg oplever via mit nuværende bestyrelses- og netværksarbejde et stort iværksætter- og beskæftigelsespotentiale indenfor bl.a. food-service og på detailområdet, men uanset hvilken branche man vælger som iværksætter, vil det altid være en fordel at komme ud af osteklokken og diskutere sine ideer med eksperter på andre områder eller med en virksomhed, som har været igennem den samme proces", siger Annette Kreiner.

Netværk gør livet nemmere for iværksættere

Derfor er netværkstanken og filosofien bag World Trade Center-tiltaget i Ballerup også af stor værdi for iværksættere, vurderer Annette Kreiner: "Det betaler sig at involvere sig og opbygge netværk i et miljø, der tæller mange nyttige kompetencer. Man kan ofte få værdifuld erfaring over en frokost i en fælles kantine, så på den måde vil det nye initiativ i World Trade Center Ballerup absolut kunne gøre livet lidt lettere for de iværksættere, der byder ind på tilbuddet fra World Trade Center Ballerup".

Ønsker man som iværksætter at søge et legat, kan det ske via: www.wtcballerup.dk. Juryen vurderer hver enkelt ansøger og tager stilling til, om et legat evt. skal forlænges efter det første halve år.

Der er foreløbig indgået aftaler med de første knap ti iværksættere med vidt forskellige projekter, oplyser Lars Gøtke.